I barnehagen har vi både et Samarbeidsutvalg og et Foreldreutvalg.
Publisert 27.01.2023 09:19
Sist endret 01.02.2023 09:00
Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan innehold utdatert informasjon
Samarbeidsutvalg (SU)
Tanken med SU å skape samarbeid mellom de ulike delene av en barnehage, og skal derfor bestå av likt antall foreldre og ansatte. I tillegg kan barnehageeier delta etter eget ønske, men ikke med flere representanter enn foresatte og ansatte. Når det er viktige saker som omhandler barnehagen, skal barnehageeier ifølge loven sørge for at saken legges frem for SU.
Teksten er hentet fra fylkeskommunens nettside
Les mer om samarbeidsutvalg på fylkeskommunens nettside
Foresattes representanter:
Karianne Stekerud (Lykketroll/Sjarmtroll)
Ansattes representanter:
Tove Moen
Susann Finnestad
Politikernes representant (eier):
Vibeke Julsrud (MDG)
Foreldreutvalget (FAU)
Foreldrerådets arbeidsutvalg er foreldregruppens talerør.
Målet med FAU er å gi foreldrene reell medvirkning i barnehagens virksomhet og utvikling. At deres synspunkter blir hørt og tatt hensyn til.
Foreldrerådskassa henger ved inngangen til stor base. Her kan dere foreldre legge forslag til arrangementer, ris og ros og annet.
FAU er en forkortelse for Foreldrerådets arbeidsutvalg. Alle foreldre/foresatte som har barn i barnehagen, er medlemmer av Foreldrerådet. Foreldrerådet velger et arbeidsutvalg (FAU) og samarbeidsutvalg (SU). FAUs medlemmer velges for ett år av gangen.
Foreldremedvirkning i barnehagen bygger på at foreldrene har hovedansvar for barnas utvikling og opplæring. Foreldre/foresatte har rett til medvirkning i barnehagen. FAU skal sikre reell medvirkning fra foreldre/foresatte og ha medansvar for at barns læringsmiljø er trygt og godt.
Som medlem av FAU kan du få anledning til å bli godt kjent med barnehagens virksomhet, ledelse og andre foreldre/foresatte, mulighet til å bidra til kvalitetsutvikling av barnehagen og bidra til en bedre barnehage hverdag for barna.
- fremme fellesinteressene til foreldre/foresatte.
- medvirke til at foreldre/foresatte tar aktivt del i arbeidet for å skape et godt barnehagemiljø.
- bidra til et godt samarbeid mellom hjem og barnehage.
- skape kontakt mellom barnehagen og nærmiljø.
Eksempler på oppgaver kan være:
- Diskutere saker som er av stor interesse for foreldrene i politiske utvalg i kommunen, barnehagens samarbeidsutvalg og foreldremøter.
- Planlegge og gjennomføre felles aktiviteter som foreldremiddagen, bistå ved ulike arrangementer i barnehagen/avdelingene og lignende.