Skolestartfestivalen 24. til 26. august

Skolestartfestivalen 24. til 26. august

Fra 24. til 26. august arrangeres Skolestartfestivalen i Halden, som byr på program for ungdom mellom 13 og 18 år på både dagtid og kveldstid. Mer om festivalen kan du lese her. 

Om Skolestartfestivalen

Skolestartfestivalen arrangeres av Halden kommune, med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Sparebank1stiftelsen. Støtten fra disse to gjør at alle Haldens ungdommer skal kunne få en god start på skoleåret 2023/2024. Prosjektleder for festivalen er Lars-Espen Hansen i Halden kommune, som er ansatt ved avdeling for samfunnsutvikling. 

Lars-Espen Hansen. Bildet er tatt av Anders Svendsen, Halden Arbeiderblad

- Formålet med festivalen er å skape en trygg og positiv møteplass for byens ungdom. Skolestart, og spesielt i overgangen fra barneskole til ungdomsskole, og fra ungdomsskole til videregående, kan være en skummel periode for mange unge. Vi håper med denne festivalen å kunne skape nye vennskap og bånd på tvers av blant annet alder og skoler, sier Lars-Espen Hansen. 

Skolestartfestivalen er på denne måten i tråd med kommuneplanens samfunnsdel, og festivalen jobber innenfor begge disse to målene i samfunnsplanen:

  • En kommune det er godt å bo i – gode levekår, en trygg oppvekst for barna med mangfold og høy livskvalitet.
  • Utdanningsnivået skal heves og resultatene i skolen forbedres.

- Ved å jobbe for at flere unge skal føle seg inkludert, kan vi også være bidragsytere til å forhindre frafall og heve utdanningsnivået, som er ett av de overordnede målene i samfunnsplanen, fortsetter Hansen. 

Halden Skolestartfestival er et rusfritt arrangement, og har et eget facebookarrangement. Klikk her for å åpne arrangementet på Facebook.

Programmet er lagt fra torsdag til lørdag for både ungdomsskolene og den videregående skolen, og med godt og variert innhold på både dag- og kveldstid.

Program på dagtid

På dagtid skal elevene blant annet på Fredriksten festning, på Rød Herregård, Fredrikshald Teater, Brekke sluser og Halden bymuseum. Det vil bli ulike foredrag med blant annet Cathrine Trønnes Lie og Mariangela Di Fiore og Marte Lee Nolet, og på Skofabrikken vil Halden Bibliotek arrangere demokratiworkshop. Her vil også Halden Arbeiderblad bidra. 

Program på kveldstid og på lørdag

Skolestartfestivalen er et rusfritt arrangement. 

På kveldstid og på lørdagen i Skolestartfestivalen er programmet fullspekket med underholdning, konserter og aktiviteter. Du finner fullstendig program nederst på denne siden. 

Torsdag - Streetbasket-turnering

På torsdag skal det arrangeres Streetbasket-turnering ved Halden Basketballklubb på Rødsberg ungdomsskole med egen DJ som sørger for god stemning. Du kan melde på lag ved å klikke på den blå knappen under. Det er plass til 4 spillere på hvert lag (3 på banen, 1 innbytter), og det er plass til et begrenset antall lag. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder. 

Klikk her for å melde på ditt lag til turneringen!

Fredag og lørdag - Generasjonsleker og konserter!

På fredag og lørdag skal både lokale artister og nasjonalt kjente artister på scenen. Her kommer blant annet Rambow, lille Caesar, Hjorterud Allé, Zade King, Norwegian Housemafia, Capow x 2G og Klikkmonopolet, og mange flere fra kl. 16.00 til 22.00 både fredag og lørdag. Noen av artistene ser du bilde av her: 

Lille Caesar poserer i olajakke i kveldssol - Klikk for stort bilde
Zade King poserer i hvit jakke og med solbriller på - Klikk for stort bilde
Bilde av en mann som viser et tegn med hånden sin mot kamera. Han har på seg pelskåpe - Klikk for stort bilde
Bilde av to menn med oransje jakker og hvite luer som sitter ute på asfalten - Klikk for stort bilde
bilde av to gutter i hettegensere, den ene i oransj og den andre i grå.  - Klikk for stort bilde
Bilde av en animert rev med solbriller som representerer klikkmonopolet - Klikk for stort bilde
bilde av fire gutter i skjorter fra gruppen Norwegian House Mafia - Klikk for stort bilde

Generasjonslekene lørdag 26. august 11.00 - 14.00

Bilde av flere ulike generasjoner med mennesker som leker sammen i fargerike klær - Klikk for stort bilde

På lørdagen arrangeres også "Generasjonslekene" på Skolestadion. Konseptet er enkelt: Det handler om å være aktive på tvers av alder.
Det viktigste er å samarbeide og ha det gøy med ulike lavterskelaktiviteter. 
Lagene skal bestå av 3-5 personer og skal representere minst to generasjoner. Du kan melde deg på ved å klikke på den blå knappen under, eller bare møte opp på Skolestadion , og så kaste der i gang med de ulike aktivitetene. 

Hvis du ikke har et lag kan du også møte opp alene, så skal vi bistå med å koble deg med andre lag bestående av flere generasjoner. 

Ta med deg familie, venner, naboen eller andre og bli med på morsomme aktiviteter! 

Klikk her for å melde på ditt lag til generasjonslekene

Lars-Espen Hansen
E-post
Telefon 95 77 37 47