Barna hjelper brannvesenet å trygge julen

Barna hjelper brannvesenet å trygge julen

Halden brannvesen skal i slutten av november undervise elever på fjerde trinn i grunnleggende brannvern og dele ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

Brannvesen over hele landet skal besøke barneskoler i sine kommuner før jul. Det betyr at et område på over 1, 5 millioner innbyggere er med på denne viktige førjulskampanjen.

Filmer fra hele landet

- Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen www.brannvesenetsjulekalender.no. Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging, forklarer branninspektør Robin Vågstøl ved Halden brannvesen.

To menn holder julekalender stående foran en rød brannbil. - Klikk for stort bildeBranninspektørene Philip Ramsey-Marmont (t.v) og Robin Vågstøl. Halden kommune

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at brannvesenet bruker store ressurser på brannforebygging rett før advent. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald tid da vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter.

Barn er gode ambassadører

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.