Nytt havnekontor

Nytt havnekontor

Halden havn har fått nytt kontorbygg. Det er et viktig løft for alle som jobber på havna – både kommunens egne ansatte og våre kunder. 

Dette prosjektet er gjennomført og avsluttet. 

Ordfører Anne-Kari Holm klippet båndet 12.november 2020 og markerte slik at det nye havnekontoret er offisielt åpnet. 

Moth Arkitekter fra Halden har sørget for at det nye havnekontoret har fått et klart maritimt preg. Et spisst inngangsparti minner om en skipsbaug. På vei inn i bygget passerer du kompassnålen i gulvet som viser himmelretningene - og inne minner gulvet om et klassisk skipsdekk. 

Det viktigste med dette bygget handler likevel ikke om utseende, men om hverdagen til de som jobber på havna. Helse, miljø og sikkerhet har vært sentralt når Halden havn nå har gått gjennom en tydelig oppgradering.

I det nye bygget er det skikkelige garderober for både menn og kvinner. I tillegg har havnekontoret endelig fått HC-toalett og rullestolrampe, slik at bygget er åpent for alle. God ventilasjon, effektive kontorer og skikkelig pauserom er også viktig på en moderne arbeidsplass.

Det er både privatpersoner med fritidsbåt og noen av våre største bedrifter som er kunder av Halden havn. Et godt inngangsparti gjør det nå mulig å ta i mot alle kunder på en skikkelig måte, samtidig som man har kontroll på hvem som kommer inn i resten av bygget. Et godt møterom rett ved inngangen er viktig for å gjennomføre møter med kunder. 

Mye nytt

Det er ikke bare selve bygningen som er ny. Store deler av havneområdet er asfaltert på nytt og det er montert nye gjerder. Gangsoner er malt opp. Det er skiltet på nytt og det er montert ny belysning.

Nå er det tydelig hvor man kan gå og hvor anleggstrafikken har prioritet. Nå blir havna et tryggere sted både for publikum og de som jobber der.

Det er også laget nye parkeringsområder for publikum som besøker havnekontoret og det er tilrettelagt for elbil-lading. Blant annet skal losen benytte seg av dette. Plassen der det gamle havnekontoret stod, er nå asfaltert. Dette skal bli et parkeringsområde for publikum med båthenger. 

Bilde av Halden havnekontor - Klikk for stort bildeHalden havnekontor Henrik D. Meyer
Nytt havnekontor
Fakta Kontaktinformasjon
Oppdragsgiver: Halden kommune Jon Marcus Bruun, Havnesjef. Tlf 414 53 777
Arkitekt: Moth Arkitekter fra Halden jon-marcus.bruun@halden.kommune.no
Det er AF Gruppen som har bygget det nye havnekontoret i Halden. Bygget har kostet rundt seks millioner kroner – som er noe under budsjett. Prosjektet er finansiert av havnefond.