Slik betaler du for parkering

Slik betaler du for parkering

Det skal være enkelt å betale for parkering. Derfor har vi tilrettelagt for flere betalingsmetoder. Her finner du alt av informasjon om betaling for parkering.

Betalingsmetoder

Alle våre parkeringsplasser er utstyrt med betalingsautomater. Du kan betale med både kort og mynt på alle våre automater. Alle har vekselfunksjon.

EasyPark

Du betale med EasyPark på Halden kommunes parkeringsplasser. Med EasyPark kan du enkelt betale for parkeringen din med betalingsmuligheten sms/app på mobilen, hvis du foretrekker det. Det er litt dyrere å betale med EasyPark enn å betale på automaten. Parkerer du mye, kan det lønne seg å ha et abonnement hos EasyPark. 

Fairpark

Noen av automatene har blitt oppdatert til nyere standard med Easyparks Fairpark. Fairpark på automaten betyr at man kan betale for eksempel for fire timer, skulle man bli tidligere ferdig kan man avslutte parkering slik at man kun blir belastet for den tiden man har benyttet.  Gjelder kun med betaling via kort.

Det kan benyttes kredittkort på alle automater og betaling for faktisk P-tid. Aksepterte debet- og kredittkort er Visa og Mastercard. 

Følgende må gjøres for å betale for faktisk p-tid:

 • Ved ankomst: Sett inn kortet helt inn, avvent instruks i displayet
 • Bruk +/- taster til å velge ønsket P-tid inklusive sikkerhetsmargin
 • Trykk for billett
 • Ved avreise: For avslutning av P-tid før forvalgt maks P-tid - sett kortet inn i en automat merket "fairpark", avvent instruks i displayet og trekk det ut.
 • Kvittering skrives på belastet P-tid

Vil du flytte bilen til en annen parkeringsplass?

Du kan flytte bilen etter å ha betalt for parkering hvis du flytter den til en parkeringsplass som har lik eller lavere takst som den plassen der du betalte for parkeringen. Dette gjelder også parkering som er betalt med EasyPark. 

Avbryte parkering

Dersom du ønsker å avbryte parkering kan du gjøre det hvis du betaler med kort eller EasyPark. Betaler du med kort må du avbryte på samme automat som du betalte parkeringen. 

Feil på automat 

Det forekommer av og til at vi har problemer med våre kortlesere. Dersom du opplever dette har du følgende muligheter: 

 • betal parkeringen med mynt
 • betal parkering på en annen automat i nærheten som har samme takst
 • betal parkering med SMS. Man sender takstgruppe + registreringsnummer til 2410. Avslutt med å sende stopp til 2410. Maks tid pr SMS er 2 timer. Parkeringen må eventuelt fornyes etter det.
 • flytt bilen til en annen parkeringsplass
 • kontakt parkeringskontoret på telefon 93244024 eller 69174740 for inngå en egen avtale om bruk av plassen. 

Rema 1000 Busterud

Billett fra Rema 1000 Busterudgata kan kun benyttes der.

Årskort

Har du behov for å parkere mye i Halden sentrum, er det et alternativ å kjøpe årskort for parkering. Kjøper du årskort sone 2 kan du parkere på hvilken plass du selv ønsker i sone 2. Kjøper du årskort sone 3 kan du parkere på hvilken plass du selv ønsker i sone 3. Det selges ikke årskort for sone 1.  

Pris årskort:

 • Årskort sone 2 koster 20.000 kroner pr år.
 • Årskort sone 3 koster 13.000 kroner pr år.

Bestilling av årskort kan gjøres på e-post til postmottak@halden.kommune.no eller på telefon 69174500

Boligsoneparkering

Betaling og bestilling av boligsoneparkering kan du lese om her.