Kulturkirken Immanuel – en ny kulturarena

Kulturkirken Immanuel – en ny kulturarena

Avtalen ble signert 5. januar, og åpner dørene for flere kulturarrangementer i Halden.

Flere arrangementer

Vi ser to personer som tar hverandre i henda. De ser rett mot oss og smiler. Et dokument som akkurat har blitt skrevet under blir vist frem. - Klikk for stort bildeKirkeverge Per Holger Andersen og kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves har akkurat signert samarbeidsavtalen for Kulturkirken Immanuel. Brygga kultursal

Målet er at samarbeidet skal nå 10-14 arrangementer i året. Disse kommer altså i tillegg til kirkens egne arrangementer og prosjekter. 
Sjangermessig, ønsker vi å programmere prosjekter og arrangementer som har allmenn interesse, og kan pirre nysgjerrigheten til de fleste.

- Orgelkonserter, gospel og artister som fremfører musikk som passer godt inn i et klangfullt rom er høyt på blokka, sier leder for Brygga kultursal, Martin Gundersen.

Samarbeid

Samarbeidet mellom Halden kirkelige fellesråd og Brygga kultursal gjør at man kan tilpasse arrangementer etter størrelse og innhold. Noen arrangementer passer bedre i kirken enn i Brygga andre passer bedre i Brygga enn i kirken, og noen vil passe til begge.
Vi ønsker å styrke Halden som en enda mer rikholdig kulturby. Om byens største kirke blir for opptatt, vil det også bli mulig for arrangementer i andre kirker.

Det blir Bryggas bemanning som får hovedansvaret for teknisk rigg og gjennomføring, og om nødvendig vil det leies inn bistand i tillegg.

- Vi er glade for at Kirkelig fellesråd ser mulighetene i dette samarbeidet og at vi sammen kan styrke et allerede rikt kulturtilbud generelt, men Immanuel spesielt sier Gundersen.

Du kan lese kommunedelplanen for kultur ved å klikke her