Valgresultat

Lurer du på hvordan haldenserne stemte ved stortingsvalget? Se valgresultatet for Halden her.

Støtteordning til tiltak i ulvesonen

Halden kommune har fått tildelt ca. 1 million kroner fra Miljødirektoratets støtteordning til kommuner med ulverevir 2020/2021. Privatpersoner, næringsdrivende og organisasjoner kan søke om støtte.

Bakgrunnen for ordningen er Stortingets ønske om å etablere en økonomisk ordning for tap av eventuelle rettigheter eller belastninger innenfor ulvesonen.

Konkrete tiltak i lokalsamfunnet som kommer innbyggerne direkte til gode og virker positivt anses som konfliktdempende og er i kjerneområdet av bestemmelsen.

Kommunen prioriterer følgende tiltak:

• Tilskudd til belysning langs skolevei: 100 %
  • Informasjons- og aktivitetstiltak rettet mot barn og unge: 100 %
  • Inngjerding av tun og ekstra belysning rundt bolighus innenfor eller i tilknytning til ulvereviret: 80 %. Til inngjerding, settes satsen til 200 kr pr meter.
  • Ekstra beskyttelse av hunder, -elektriske vester, sikring på hundegårder innenfor eller i tilknytning til ulvereviret: 80 %. Søker må bo i Halden kommune og det gis ikke støtte til fritidseiendommer.
  • Utgifter til ekstra tilsyn med husdyr på beite: 100 %
  • Merking av dyr på beite – sender og sporingsutstyr og årsavgifter: 80 %
  • Rydding langs turstier: 100 %
  • Konfliktdempende tiltak i tilknytning til ulvereviret: 100 %
  • Tap av jakt- og andre utmarksinntekter innenfor ulvereviret. Nedgang av i inntekter må dokumenteres: 100 %
  • Utprøving av nye gjerdetyper til produksjonsdyr: 65 %.
  • Tilskudd til eksisterende gjerdetyper, etter Fylkesmannens satser i de tilfellene midlene til Fylkesmannens er oppbrukt.

Tilskuddssats blir beregnet på dokumenterte utgifter og tiltaket må være forhåndsgodkjent av kommunen. Kommunen kan sette egne vilkår og frist for gjennomføringen av tiltaket.

• Det settes ingen søknadsfrist – søknadene behandles fortløpende.
  • E-post: postmottak@halden.kommune.no
  • Post: Halden kommune, Postboks 150, 1751 Halden

Har du spørsmål? Ta kontakt med miljø og landbruksavdelingen.

Les strategidokumentet for fordeling av ordningen konfliktdempende tiltak i ulvesonen (PDF, 665 kB)

Kari Elisabeth Schjerpen
Rådgiver