Vinner pris for godt kulturarbeid

Vinner pris for godt kulturarbeid

Halden er kåret til årets turbokommune i Østfold. Dette er en hedersbetegnelse fra Viken fylkeskommune fordi kommunen har gjort en stor innsats for å fremme ung kulturaktivitet gjennom UKM-konseptet. 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I helgen ble årets UKM gjennomført på Brygga kultursal. Der fikk mange lokale ungdommer vist fram sine kulturprestasjoner. UKM ble en flott avslutning på hele festivaluka Bom Kræsj Bang. Nettopp det at UKM har blitt en del av en festivaluke, er noe av det juryen i Viken fylkeskommune har lagt merke til. 

Dette er juryens begrunnelse for å tildele «Årets turbokommune» til Halden: 

«Halden kommune har de siste to årene stått på og videreutviklet et UKM Halden fra å være en dag med forestilling til å bli en hel festival-uke. De har vært gode på og få til samarbeid mellom flere aktører i kommunen som ungdomsklubbene, kulturskolen, biblioteket, skolene, festivalen Bom Kræsj Bang og andre aktører. Vi ser at dette har løftet UKM Halden med spennende arrangementer som åpen scene, bokbad, LAN, konserter, workshop, kurs og en flott UKM-forestilling. Samarbeidet har resultert i flere møteplasser for unge, spennende samarbeid på tvers i kommunen og ikke minst økt engasjement hos de unge.» 

Prosjektleder for UKM i Halden er Linn Rokke Andersen i Halden kommune. 

- Det er veldig hyggelig å få en pris for ungdomsarbeid. Vi er mange som har jobbet sammen for å utvikle UKM i Halden. Det er flere avdelinger i kommunen som bidrar. I tillegg har vi et spesielt godt samarbeid med musikk, dans og drama-linjen på Halden videregående skole. Denne prisen tolker jeg som en bekreftelse på at vi sammen har gjort noe riktig når vi har forsøkt å gi ung kultur mer oppmerksomhet, sier Linn Rokke Andersen i Halden kommune.

- Vi gratulerer UKM Halden med Turboprisen og håper premien på kr 7 500 kan motivere til å fortsette det gode UKM-arbeidet som gjøres, sier juryen i en uttalelse. 

Ungdomstilbud fra Halden kommune:

Ungdomshuset i Skofabrikken

Rockehuset

Halden kulturskole

Halden bibliotek