Prosjekt - Ernæring. Mer enn bare mat og drikke

Hensikten er å sikre god ernæringspraksis gjennom kvalitetssikring med mål om best mulig oppfølging av pasient/bruker.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

IS 2336 «Forprosjekt innen kvalitetsindikatorer for ernæring og legemiddelsgjennomgang», viser at det foreligger informasjon relatert til ernæring dagens kommunale elektroniske pasientjournalsystem, men at informasjonen er ustrukturert, ikke standardisert.

Hensikt/mål:

Kommunalavdeling Helse og omsorg, Halden, ønsker å sette utfordringene på dagsorden gjennom prosjekt «Ernæring – mer enn bare mat og drikke». Prosjektet skal bidra til en kvalitetssikring med mål om best mulig oppfølging av tjenestemottaker. Prosjektet tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer hvor kartlegging av ernæringsstatus, vurdering av ernæringsmessig risiko og planlegging av tiltak er vurdert som vesentlig i arbeidet med å forebygge og behandle underernæring blant mottakere av helse- og omsorgstjenester.

Prosjektet skal sikre god ernæringspraksis gjennom dokumentasjon om tjenestemottakers ernæringssituasjon og iverksette tiltak. Det legges stor vekt på forsvarlig informasjonsutveksling mellom ulike omsorgsledd ved samhandling om pasienten/brukeren. Tjenestemottakere skal vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak og deretter månedlig, eller etter annet faglig begrunnet individuell opplegg.

Kompetanseheving, kvalitetssikring og systematikk er tre stikkord som karakteriserer dette prosjektet som er et samarbeidsprosjekt med Høgskolen i Østfold.

Finansiering:

Egeninnsats + samarbeidsmidler fra Høgskolen i Østfold

Oppstart:

Januar 2016

Lagt ut i drift fra februar 2018

Kontakt:

Rita Labori, rita.labori@halden.kommune.no

Ernæring brosjyre (PDF, 684 kB)

Sluttrapport Prosjekt Kartlegging av ernæring 14.07.17 (PDF, 207 kB)