Testing av grensependlere

Vårt kommunale testsenter på Svinesund tilbyr grensependlerne, som enten bor eller jobber i Halden, drop-in-test slik at de slipper den lange ventetiden det er til tider ved det internasjonale testsenteret. De kan også forhåndsbestille time til testing på det kommunale testsenteret.

Smitte på "Siste Reis"

En person som i dag har fått påvist smitte med covid-19 har vært på «Siste Reis» i smitteførende periode. Dette var fredag 23. juli mellom klokken 23.00 og 02.30 og lørdag 24. juli mellom klokken 23.00 og 02.30. Deltavarianten dominerer nå også i Norge og er mer smittsom enn tidligere virusvarianter. For sikkerhets skyld ber vi derfor om at alle som var på «Siste Reis»  på de aktuelle tidene om å isolere seg og la seg teste selv ved lette symptomer.

Midlertidig parkeringsforbud i Rødsveien rundt Rødsfjellet

Fra mandag 2.august vil kommunen gjennomføre nødvendig vedlikehold i form av kantklipping, gatefeiing og reparering av Rødsveien rundt Rødsfjellet. Veien vil derfor bli skiltet med parkering forbudt i begge retninger.

Ikke drop-in for innreisetest

Det er stort press på grensene for testing. Dersom det er stor pågang og lang kø kan politiet eller testsenteret be deg om å reise til hjemkommunen din for å teste deg.  Bor du i Halden må du bestille time for dette, det er ikke drop-in.

Testing og grensekontroll i Sponvika når du kommer sjøveien fra utlandet

Det internasjonale testsenteret har etablert teststasjon i Sponvika. Denne er samlokalisert med grensekontrollposten for politiet.

Nytt kjøremønster i området rundt Halden torg, Blokkhusgata og Jernbanegata

Av hensyn til uteserveringene i området, er det innført nytt kjøremønster. Det nye kjøremønsteret vil gjelde ut september.

Det er påvist fem nye smittetilfeller i Halden 20.07.21

Fem personer i Halden har testet positivt for koronaviruset i dag 20.07.2021. Smitten kan sannsynligvis spores tilbake til utbrudd i en annen norsk kommune der deltavarianten av koronaviruset er påvist.

Alle personer som er født i 2003 og tidligere, og som ikke har tatt tatt 1. vaksinedose, oppfordres nå til å bestille seg time til dette

Alle som har satt seg i vaksinekø skal nå ha fått invitasjon til å bestille time for vaksinasjon med 1.dose. Dersom det er personer over 18 år (født i 2003 eller tidligere) og som enda ikke har fått bestilt time til vaksinering med 1.dose, kan dette gjøres ved å ringe vaksinasjonssenteret på telefon 989 04225. Spesielt vil vi invitere personer som er født i 2003, men som ennå ikke har fylt 18 år, til å bestille seg time.

Nå er det stor skogbrannfare

Ni av ti skogbranner skyldes menneskelig aktivitet. Det er derfor ekstra viktig å være forsiktig med åpen ild nå som sommeren og finværet gjør at skogbunn og natur blir svært tørr.

Oppdatert informasjon om koronaordning for arrangement og aktivitet

Perioden for ordningen er utvidet til 31. oktober  Søknadsfristen er forlenget til 15. november