Lærerik båttur med Datahjelpen

Lærerik båttur med Datahjelpen

Tirsdag 14. mai dro en gjeng seniorer ut til Monolittbruddet med veteranbåten Tista. Under turen skulle seniorene løse oppgaver basert på kunnskap fra tidligere kurs i regi av Datahjelpen og Seniornett Halden.

- Dette har vært helt topp, fint vær og god mat! sier Kai “Popkjelleren” Andersen. 

Kai "Popkjelleren" Andersen Nikolai Saxer Olsen Ebeltoft

Fornøyde seniorer ombord

Turen til Monolittbruddet skulle ikke bare være kos, de 22 seniorene ombord skulle også løse oppgaver basert på det de har lært ved tidligere kurs. Seniornett Halden og Halden kommune samarbeider om prosjektet “Datahjelpen”. Datahjelpen er en fellesbetegnelse for veiledningstilbud til dem som trenger hjelp med det digitale. Med kurs, drop-in og mulighet for timebestilling, ønsker vi at det digitale utenforskapet i Halden skal forfalle.

Kvinne med mørkt kort hår, iført blå skjorte står foran en gammel båt. - Klikk for stort bildeNinni Christiansen Nikolai Saxer Olsen Ebeltoft

- Det var helt fantastisk å komme til Monolittbruddet med båten Tista, så dette var et helt strålende arrangement av Seniornett Halden, forteller en av de reisende, Ninni Christiansen. 

Oppgavene som de skulle løse i løpet av dagen besto av å ta bilder, skanne QR-koder, quiz og løse andre morsomme spørsmål. 

Foregående suksesser

Kurs som har vært, har handlet om alt fra hvordan du bruker din mobiltelefon, hvordan handle på nett, bruke ulike nettsider som nettbank, og mye mer. Her kan du lese en artikkel fra et tidligere kurs: Datahjelpen - Bli trygg på smarttelefon

Trenger du hjelp med din mobiltelefon, eller har andre spørsmål?

Da kan du komme innom servicesenteret til kommunen, adresse Storgata 8. 
Eller ringe servicesenteret på mobilnr: 69 17 45 00

Bildeserie fra dagen