Her er koronareglene for Halden

Takk for at du fortsatt har få nærkontakter og god avstand! Her er alle smittevernsreglene som gjelder fra 12. april.

Elbil-parkering

Elbil-parkering

Dette må du vite om parkering og lading av elbil og hydrogenbil i Halden.

Her kan du parkere gratis

På noen av kommunens parkeringsplasser er det gratis å parkere elbil og hydrogenbil. Alle parkeringsplasser som er i sone 2 og sone 3 er gratis for elbil og hydrogenbil. Det er ingen tidsbegrensning på parkering i sone 2 og sone 3.

Betaling

På parkeringsplasser i sone 1 må det betales for elbil og hydrogenbil på lik linje med andre biler. Vær oppmerksom på at hybridbiler ikke er fritatt for parkeringsavgift på noen av våre plasser.

Her kan du lade

Halden kommune tilbyr ladepunkter for elbil og andre ladbare biler mot betaling her:

  • Parkeringshuset på Os - 9 plasser i 1. etasje (Pris: 10 kroner pr time)
  • Larsenhagen i Repslagergata - 8 plasser (10 kr pr time)
  • Loistomta i Kirkegata - 8 plasser (10 kr pr time)

Det finnes også flere private ladepunkter som er tilgjengelig for publikum. Det finner du mer informasjon om hos  ladestasjoner.no eller hos elbil.no

Leie av elbil

I Halden er det mulig å leie elbil på timebasis. Bilene bruker av ansatte i Halden kommune på dagtid, og kan leies av innbyggere på ettermiddag/kveld og i helgene. Disse bilene er merket med Smart City Halden og har egne parkeringsplasser med ladestasjoner ved rådhuset, på Fisketorget og i parkeringshusets 2. etasje. Disse plassene er reservert for Smart City-bilene og må ikke brukes av andre. Ønsker du å leie elbil finner du mer informasjon om det her.