Elbil-parkering

Elbil-parkering

Dette må du vite om parkering og lading av elbil og hydrogenbil i Halden.

Betaling

På parkeringsplasser i alle soner må det betales for elbil på lik linje med andre biler. Vær oppmerksom på at hybridbiler heller ikke er fritatt for parkeringsavgift på noen av våre plasser.

Her kan du lade

Halden kommune tilbyr ladepunkter for elbil og andre ladbare biler mot betaling. Det er et krav at du faktisk lader når du benytter våre ladeplasser. Her er Halden kommunes ladeplasser:

  • Larsenhagen i Repslagergata - 8 plasser 
  • Loistomta i Kirkegata - 8 plasser 
  • Adelgata - 8 plasser 

For å benytte disse plassene må det betales både for strøm og for parkering. Betaling for parkering skal gjøres som ved alle kommunale parkeringsplasser - med parkeringsautomat eller med app. For å få tilgang på strøm må det betales via Kople. Kontaktinformasjon om lading står på boksen/ladepunktet. Kostnad for parkering følger takstgruppen for det aktuelle området. Utenom avgiftstid betaler man kun for strøm.

Se informasjon om Kople her (Kople.no)
Se informasjon om priser for parkering
Se informasjon om betalingsmetoder for parkering

Det finnes også flere private ladepunkter som er tilgjengelig for publikum. Det finner du mer informasjon om hos  ladestasjoner.no eller hos elbil.no

Leie av elbil

I Halden er det mulig å leie elbil på timebasis. Bilene brukes av ansatte i Halden kommune på dagtid, og kan leies av innbyggere på ettermiddag/kveld og i helgene. Disse bilene er merket med Smart City Halden og har egne parkeringsplasser med ladestasjoner ved blant annet rådhuset, på Fisketorget og i parkeringshusets 2. etasje. Disse plassene er reservert for Smart City-bilene og må ikke brukes av andre. Oversikt over hvor du kan leie elbiler finner du i appen du trenger for å leie dem.

Halden kommune kan gjennom firmaet Move About tilby to biler som kan leies fritt hele døgnet, en varebil og en personbil. Begge står parkert i Larsenhagen og kan leies gjennom appen til Move About på lik linje med SmartCity-bilene.

Ønsker du å leie elbil finner du mer informasjon om det her.