En nyttig mulighet

En nyttig mulighet

Sammen med nasjonalt senter for Aldring og helse tilbyr nå Helse og mestring de som jobber på en kommunal helseavdeling – og ikke har formell utdannelse – en mulighet til å ta fagbrev som helsefagarbeider på sin egen arbeidsplass.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Nærbilde av to damer som står foran en grå vegg.  - Klikk for stort bildeJannike Bratland og Randi Christensen Lisa Gustavsen

23 ivrige helseansatte satte seg denne uken på skolebenken for å starte på en litt annerledes vei til fagbrev.

- De flest i gruppen har mye realkompetanse, og vi sørger for at alle får et tilpasset utdanningsforløp, forteller kontaktlæreren fra Aldring og helse, Randi Christensen.

Sammen med Jannice Bratland er hun i Halden for å starte opp den første samlingen. Det er i alt fire fysiske samlinger, hver på fire dager, i løpet av tiden utdanningen varer. Utover det er det også digitale møter i nettklasserom og mulighet til direktekontakt med læreren.

Får dekket alt

Opplæringen er gratis for den ansatte og lagt opp slik at deltagerne kan jobbe samtidig. De blir tilbudt veiledning og oppfølging, og mellom samlingene leser de teori og leverer hjemmeoppgaver. 

Det er Aldring og helse som står for alle utgifter, mens arbeidsplassen må legge til rette slik at den ansatte kan møte på samlingene og sørge for at det utpekes en veileder på avdelingen som bistår den som er i opplæringen ABC til fagbrev.

- Vi har god erfaring med denne type opplæring og oppfølging, og Aldring og helse kan vise til gode resultater når praksiskandidatene går opp til eksamen som privatister, sier Christensen.

Det er en del krav til de som får denne muligheten til å ta utdanning på eget arbeidssted. Assistenter og pleiemedarbeidere må ha opparbeidet seg lang nok praksistid i en viss stillingsprosent for å kunne gå opp til fagprøven.