Påskekampanje med Bjørnis og brannvesenet

Påskekampanje med Bjørnis og brannvesenet

1.april har brannvesenet stand på Tistasenteret hvor de skal dele ut informasjonsmateriell og aktivitetshefter. Og selvfølgelig er Bjørnis med for å hilse på barna.

Snart er det påskeferie og høytider involverer ofte bruk av ild – enten det er stearinlys, bruk av gass, grill eller fyring i peisen. Halden brannvesen ønsker at alle skal ha en trygg påske – enten du er hjemme, på hytta, i båten eller i campingvogna.

Benytt sjansen til å få informasjon og en prat med representanter fra brannvesenet på stand lørdag 1.april. De er å treffe fra klokken 10 til 14 i Tistasenteret. Her vil brannsikkerhet i hjem og hytte være fokusområdet.

Brannbamsen Bjørnis kommer for å hilse på barna ved to anledninger denne dagen. Bjørnis kommer til Tistasenteret klokken 11 og klokken 13.

 

Brannvesenets 5 påsketips

  • Sørg for at du har fungerende røykvarsler på hytta, i båten eller i campingvogna. Husk å ta med nye røykvarslerbatteri eller skaff deg reiserøykvarsler.
  • Sjekk slanger og koblinger på propananlegget. Om natta kan du gjerne koble i fra slangen til gassbehalderen.
  • Ikke sett aske fra ildsteder rett utenfor hytte- eller husveggen. Kjøl ned asken i en brannsikker bøtte med lokk og plasser i god avstand fra veggen.
  • Gå aldri fra et rom med levende lys. Bruk ikke-brennbare lysestaker og sett lysene i god avstand til brennbart materiale.
  • Skal du grille må du sørge for god avstand til brennbart materiale. Husk å slokke grillen helt før du forlater den.