2300 fans – en parkeringsbot og mye ros

2300 fans – en parkeringsbot og mye ros

Ett eneste parkeringsgebyr. Det er oppsummeringen fra parkeringsetaten etter at Halden arena søndag var fullsatt med 2300 håndballfans for første gang. Parkeringen gikk med andre ord helt fint. 

- En enkelt bil måtte få en gul lapp på ruta fordi den sperret et fortau. Alle andre gjorde som de skulle da haldenserne fylte Halden arena for første gang. Ingen biler måtte fjernes. Det var ikke trafikkaos og lange køer. Det var generelt mange ledige parkeringsplasser i sentrum mens kampen pågikk, sier fagleder parkering Leif Halvorsen i Halden kommune.

Gir ros

Det har også vært noen andre store breddearrangementer i Halden arena i de få ukene som har gått siden åpningen. Heller ikke da har parkering vist seg å være et problem, ifølge Halvorsen. 

Idrettshall med tribuner. Ingen mennesker. - Klikk for stort bildeHalden arena Halden kommune/Stein Johnsen

- Jeg vil gi ros til de ulike klubbene som har gjennomført store arrangementer i Halden arena til nå. De har tydeligvis informert publikum godt på forhånd. De har hatt flinke dugnadsarbeidere til å dirigere trafikken. Og publikum har lyttet og skjønt at det lureste er å parkere litt unna Halden arena og legge inn en 5-10 minutters spasertur i planen. Publikum i Halden fortjener også ros for dette, sier faglederen.

Halden Arbeiderblad skriver også om parkeringen ved Halden arena onsdag. Til avisa bekrefter Halden Topphåndball at parkeringen gikk smertefritt under søndagens kamp.

– Det har gått kjempebra. Det var det vi så på som en av de største utfordringene ved et så stort arrangement, men det gikk over all forventning, sier daglig leder i Halden Topphåndball Kine Huke Holmstrøm til Halden Arbeiderblad.

Ifølge HA var det bare noen få personer på vei inn dørene til Halden arena ti minutter før kampstart. "Det tyder på at de fleste også var tidlig ute for å finne plassene sine," skriver avisa. 

Les Halden Arbeiderblads artikkel her:

 – Overrasket over at parkeringen gikk så smertefritt (HA-halden.no)
 

Planlegging og avtaler

Halden kommune har før åpningen av Halden arena inngått en rekke avtaler med flere bedrifter og virksomheter som eier parkeringsområder i Halden sentrum. Takket være en positiv innstilling fra næringsliv og andre aktører, har kommunen kunnet sikre at det finnes mange parkeringsplasser i tillegg til kommunens egne parkeringsområder som kan benyttes ved store arrangementer i Halden arena. Det er opp til den enkelte arrangør å vurdere hvilke av disse parkeringsområdene som skal benyttes fra arrangement til arrangement. 

Informasjon om parkering ved Halden arena finner du her.