To-faktor pålogging (MFA – Multi Faktor Autentisering)

Halden kommune har tatt i bruk Office365 som samhandlingsplattform (E-post, OneDrive, Teams og SharePoint). Dette er skytjenester og vil være tilgjengelig for ansatte uavhengig av hvor man befinner seg.

For å sikre din identitet (e-post adresse) fra å bli benyttet av andre, er det satt opp en løsning for å verifisere at du er «deg». Løsningen kalles To-faktor pålogging.

To-faktor vil bli påkrevd dersom du logger deg på Halden kommune sine løsninger utenfor Halden kommunes lokale nett. Det betyr at dersom du sitter på hjemmekontor må du identifisere deg med to-faktor for å logge deg på.

Det er utarbeidet en brukerveiledning for to-faktor godkjenning:

Brukerveiledning oppsett MFA (PDF, 487 kB)

Utrulling av to-faktor blir gjort avdelingsvis i puljer:  Innføring MFA puljer (PDF, 433 kB)

Utrullingen starter uke 2, 2021

Du kan starte med:

Du kan begynne med å registrere inn informasjon som trengs for to-faktorpålogging. Dette vil ikke bety at du tar i bruk to-faktor nå, men kun klargjør til det blir innført.