Om profilhåndboken

Om profilhåndboken

Profilhandbok Halden kommune (PDF, 18 MB)

 

Hvorfor egen profil?

Vi i Halden kommune leverer tjenester til over 30.000 innbyggere. Vi driver alt fra barnehager og skoler til eldreomsorg. Vi gir haldenserne både vann og vei og kulturopplevelser.  Vi er et par tusen ansatte som hver dag jobber for å gjøre Halden litt bedre på en litt smartere måte enn i går.

Skal vi oppfattes like profesjonelle som vi er, må vi også se profesjonelle ut. Derfor har vi ryddet i vårt visuelle uttrykk. Vi har gravd i historien for at det som er viktig skal være riktig.
Med denne profilhåndboken tilfører vi også noen få nye grafiske elementer. Ved hjelp av disse skal vi slippe å bruke grafiske detaljer som også andre bruker. Halden kommune må ha sitt eget uttrykk.

Selv om noe er nytt, er kanskje det viktigste med denne profilhåndboken opprydding og innstramming. Vi har laget regler for visuell kommunikasjon i tråd med dagens grafiske standarder. Dessuten har vi laget maler og filer som skal gjøre det enklere for oss alle å følge disse reglene.

Halden kommune består av en rekke virksomheter innenfor mange ulike fagområder. Likevel er vi alle Halden kommune. Vi som jobber her er stolte av å gi gode tjenester til innbyggerne våre. Derfor vil vi at alle skal vite når de får en tjeneste fra Halden kommune. Med denne profilhåndboken skal det bli enklere å gjøre det synlig for alle.

Hvordan bruke profilen?

Halden kommunes profilhåndbok tar for seg elementene i den grafiske identiteten og gir en detaljert beskrivelse for bruk av de ulike elementene.

Disse retningslinjene må følges konsekvent, ettersom avvik vil svekke profilens helhetlige inntrykk. I alle sammenhenger og i alle kanaler hvor Halden kommune opptrer visuelt, skal det skje i samsvar med profilhåndbokens retningslinjer.

Halden kommunes profilhåndbok er utviklet som en ressurs for Halden kommune som helhet, og for grafisk designere, reklamebyråer, trykkerier og andre eksterne aktører som har ansvar for design og kreativ produksjon tilknyttet Halden kommunes profil.​

Profilhåndboken inneholder regler og eksempler på bruk av følgende visuelle elementer:

  • Byvåpen
  • Byvåpen med navnetrekk (logo)
  • Designelement
  • Fonter
  • Farger

Før du tar i bruk et visuelt element bør du ha lest profilhåndbokens omtale av det aktuelle elementet. Du kan lese hele profilhåndboken ved å klikke på lenken under. Du kan bruke menyen til å finne relevante filer og maler.

​Spørsmål om profilhåndboken

profil@halden.kommune.no