IS 2336 «Forprosjekt innen kvalitetsindikatorer for ernæring og legemiddelsgjennomgang», viser at det foreligger informasjon relatert til ernæring dagens kommunale elektroniske pasientjournalsystem, men at informasjonen er ustrukturert, ikke standardisert.
Hensikt/mål:
Kommunalavdeling Helse og omsorg, Halden, ønsker å sette utfordringene på dagsorden gjennom prosjekt «Ernæring – mer enn bare mat og drikke». Prosjektet skal bidra til en kvalitetssikring med mål om best mulig oppfølging av tjenestemottaker. Prosjektet tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer hvor kartlegging av ernæringsstatus, vurdering av ernæringsmessig risiko og planlegging av tiltak er vurdert som vesentlig i arbeidet med å forebygge og behandle underernæring blant mottakere av helse- og omsorgstjenester.
Prosjektet skal sikre god ernæringspraksis gjennom dokumentasjon om tjenestemottakers ernæringssituasjon og iverksette tiltak. Det legges stor vekt på forsvarlig informasjonsutveksling mellom ulike omsorgsledd ved samhandling om pasienten/brukeren. Tjenestemottakere skal vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak og deretter månedlig, eller etter annet faglig begrunnet individuell opplegg.
Kompetanseheving, kvalitetssikring og systematikk er tre stikkord som karakteriserer dette prosjektet som er et samarbeidsprosjekt med Høgskolen i Østfold.
Finansiering:
Egeninnsats + samarbeidsmidler fra Høgskolen i Østfold
Oppstart:
Januar 2016
Lagt ut i drift fra februar 2018
Kontakt:
Rita Labori, rita.labori@halden.kommune.no
Ernæring brosjyre (PDF, 684 kB)
Sluttrapport Prosjekt Kartlegging av ernæring 14.07.17 (PDF, 207 kB)