Mentorordning Ung Kultur

Mentorordning Ung Kultur

Mentorordningen Ung Kultur skal bidra til at unge mellom 15 og 25 år kan søke en eller flere mentorer innen forskjellige fagområder.

En mentor kan hjelpe deg med sin erfaring og kompetanse, dele nettverk og være sparringspartner for deg i en prosess.

Mentorordningen går over flere måneder, og man kan velge hvilke fagfelt man ønsker mentoring innen. Oppstart i november.

Søknadsfrist: Løpende opptak. 

Du finner påmeldingsskjema til mentorordningen her

Oversikt over tilskuddsordninger

Bli kjent med våre mentorer og hva de kan hjelpe deg med:

Espen Grønvold: Brygga kultursal

En mann med kort rødt hår og skjegg, sorte briller og svart t-skjorte. - Klikk for stort bildeEspen Grønvold, lys og videoteknikker Halden kommune

Espen kan hjelpe deg med:

  • Lys- lyd- og videoteknikk
  • Rigg og sceneoppsett

Espen har studert medieteknikk, kameraføring og lederskap i Australia, har jobbet på festivaler og store arrangementer med teknikk, som systemadministrator på en serverfarm, og er nå ansatt som lys- og videoteknikker i Brygga Kultursal.

Hvis du vil lære mer om lyd, lys og teknikk, eller trenger hjelp til hvordan du kan bruke teknikk i ditt prosjekt, så er Espen riktig mentor for deg!

Emilie Saksæther: Det Norske Blåseensemble

Emilie kan hjelpe deg med:

  • Markedsføring av arrangementet
  • Promotering av deg og det du driver med
En kvinne som lener seg over en kino stol og smiler til kameraet. - Klikk for stort bildeEmilie Saksæther, kommunikasjon og markedssjef

Emilie jobber i Det Norske Blåseensemble som kommunikasjons- og markedssjef. Hun er utdannet journalist og har åtte års erfaring som journalist, produsent og vaktsjef fra NRK.

Deretter byttet hun beite til kommunikasjonsbransjen, og jobbet fire år som rådgiver i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese, før hun flyttet hjem til Halden. Historiefortelling og helhet står høyt i kurs hos Emilie. Hun vil lære dere mer om hvordan kommunikasjon og markedsføring kan brukes aktivt for å nå mål og skape endring. Hvis du vil lære mer om hvordan du kan bruke markedsføring og promotering for å nå ut til flere er Emilie mentoren for deg!

Laurits Mosseby: Rockehuset

Mann med caps, briller, langt halvmørkt hår og hettejakke.  - Klikk for stort bildeLaurits Mosseby, Rockehuset

Laurits kan hjelpe deg med:

  • Musikkproduksjon
  • Arrangere en konsert
  • Spille inn musikk

Laurits har jobbet med booking av konserter og turneer, spilt inn musikk, gitt ut plater med eget band og er medlem i musikkollektivet Tonehjulet Kräftpest. Han har også vært scenearbeider på store produksjoner og festivaler, og han spiller bass og gitar.

Hvis du har lyst til å lage en konsert, en festival eller gjøre noe med musikk, så er Laurits riktig mentor for deg!

Opera Østfold

Opera Østfold kan hjelpe deg med:

  • Hvordan lage et arrangement fra A – Å
  • Rollen som produsent / leder for et arrangement

Opera Østfold lager magiske operaopplevelser for alle. Alt fra store oppsetninger på Fredriksten Festning, Opera på pub, barnearrangementer og festivaler. Her jobber det flinke og dedikerte mennesker, som gjerne vil dele kunnskapen sin med deg som vil arrangere noe.

Hvis du ønsker å sette opp en forestilling, konsert, festival eller lignende, og trenger hjelp med hvordan du skal produsere dette, er Opera Østfold mentoren for deg!