Aktuelt

Klart for byggestart på Os

Onsdag signerte AF Bygg og kommunedirektøren byggeavtalen om Os-prosjektet. Dermed er det endelig klart for byggestart for skole og idrettsanlegg på Os.

Godkjent som Fairtrade-kommune

Halden kommune er nå godkjent som en Fairtrade-kommune. Dette er et bevis på at kommunen jobber for rettferdig handel.

Anker ikke Os-saken

Veidekke har besluttet å ikke anke Os-saken. Dermed er prosjektet et viktig skritt nærmere første spadetak.

Har du planer om å bygge terrasse eller tilbygg i sommer?

Fra 1. mai 2021 er det endringer i reglene for hva du kan bygge av terrasser og tilbygg uten å måtte søke. Før du begynner å bygge må du sjekke at det du vil bygge er unntatt søknadsplikt.

Erna Solberg åpnet Norges viktigste møteplass for kunstig intelligens

– Norge skal ta en ledende global posisjon i utvikling og bruk av kunstig intelligens, sa statsministeren da hun onsdag åpnet konferansen AI+ 2021 som Halden kommune og flere Halden-bedrifter arrangerer.

Huskeliste for Id og 17. mai

13. mai feires den muslimske høytiden Id og 17. mai er Norges nasjonaldag. Her er de viktigste koronareglene du må huske på ved årets feiringer.

Vil rehabilitere hele Helsehuset

Nye muligheter for økonomisk støtte fra Husbanken, kan gjøre det mulig å rehabilitere femte etasje på Helsehuset selv om det egentlig ikke var planlagt.

Invitasjon: Innhenting av idéer og innspill til transformasjon av «kulturkvartalet»

I forbindelse med flytting av bibliotek og kino til Os allé blir den gamle kinoen og biblioteksbygningen ledig. «Samfundet» og Brannstasjonen har allerede stått helt eller delvis ubrukt i en periode. Halden kommune ønsker at bygningenes innhold og bruk ses på i sammenheng med byutvikling for området de ligger i.

Bålbrenning

Åpen ild i eller i nærheten av skog og annen utmark er forbudt i perioden 15. april til 15. september. Ønsker du å gjøre opp ild i utmark i denne perioden, må du ha tillatelse fra brannvesenet. Dette gjelder også om du ønsker å bruke engangsgrill. 

Se arealplanforslaget og gjør deg opp din egen mening!

Selv om endringene kanskje ikke blir synlige før om mange år, er det nå avgjørelsene tas. Bruk din mulighet til å være med å påvirke arealplanen for Halden kommune.