Vellykket start for åpen møteplass på Kamperhaug Gård

Vellykket start for åpen møteplass på Kamperhaug Gård

Tidligere i 2023 fikk Kamperhaug gård innvilget midler til å ha åpen møteplass for barn og unge to ganger i uka. Mange deltar allerede, og de har plass til enda flere. 

Bilde av plakat som beskriver tilbudet på Kamperhaug Gård.  Alle informasjon i dette bildet kommer også frem i tekst på denne siden.  - Klikk for stort bilde

Åpen møteplass for ungdom på Kamperhaug gård

Tilbudet startet opp 1. august, og er et gratis tilbud for unge i alderen 10 til 16 år. Hver tirsdag og torsdag i hele august har de tatt i mot barn og ungdom i ulik alder som får stelle og ri på hest, gå tur med hunder, ordne med mat og mye annet som tilhører den daglige driften på en gård. Tilbudet er i første omgang ut 2023, og de har plass til enda flere. 

Det er bufdir som har finansiert dette tiltaket gjennom ordningen "nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge", der Kamperhaug i første omgang søkte om tiltaket for ett år.

Klikk her for å lese mer om nasjonal tilskuddsordning for å inkludere barn og unge

Theodor Grønnerød og Amalie K. Rødven leder tilbudet, og har med seg andre unge voksne som veileder barna mens de er der. 

Når Halden kommune var på besøk observerte vi glede, mestring, samhold og hygge blant barna. Mange av de valgte å bli med til beitet for å hente hver sin hest, som de selv gjorde stellet med, og som de deretter tok med seg på riding i ridehallen.

Noen valgte å gå turer eller leke med hundene på gården, mens andre ordnet med kaninene eller maten som ble dyrket på gården. Senere på dagen ble alle deltakerne servert mat av gården. Theodor Grønnerød oppgav at de hadde deltakere fra alle deler av kommunen. 

Praktisk info om tilbudet

Åpent: tirsdager og torsdager fra kl. 16.00 til 19.00. Du kan enten bare møte opp, eller kontakte Theodor eller Amalie på forhånd. 

Mat: Kamperhaug tilbyr mat, og lager enkle, gode og sunne matretter. Gi beskjed om evt. allergier før barna ankommer, så tilpasses det. 

Adresse: Rokkeveien 531, 1763 Halden. Flexx har også en rute som kan passe. Klikk her for å lese mer om Flexx.

Tilbudet er stengt i uke 51 og 52. 

Kontaktinformasjon: 

Theodor Grønnerød: 47513636

Amalie K. Rødven: 40043499

E-post: post@kamperhaug-gaard.no

Bildeserie

Under finner du noen bilder fra Halden kommunes besøk på gården.