Flere i Comet bør testes

Det er nå totalt 14 personer tilknyttet Comet som har testet positivt for koronavirus. Alle som har vært i ishallen i det siste og som får symptomer, bør la seg teste.

Nå kan alle testes på Svinesund

De fleste grensependlerne har siden nyttår blitt sendt forbi Svinesund for å ta sine koronatester i arbeidskommunen. Nå er Svinesund testsenter igjen klart til å teste alle grensependlere.

Stenger ishallen grunnet utbrudd i Comet

Fem personer tilknyttet Comet har testet positivt for koronavirus og det utelukkes ikke at flere i ishockeymiljøet er smittet. Halden ishall er stengt inntil videre, mens testing og smittesporing pågår.

Innfører påbud om hjemmekontor

Nå blir det påbud om hjemmekontor for alle haldensere som kan jobbe slik. I tillegg blir det noe innstramming ved treningssentre.

Må vurdere lokale koronatiltak

Halden ble likevel ikke inkludert i de nye regionale koronatiltakene som ble kunngjort søndag kveld. Halden kommune vil derfor i samarbeid med FHI jobbe videre med lokale tiltak.

Halden får strengere smittevernsregler

Halden kommer til å få strengere smittevernsregler i løpet av kort tid, på lik linje med en rekke andre østlandskommuner. Hensikten er å stanse spredning av det muterte koronaviruset som er oppdaget i Nordre Follo.

Orientering om mulige nye smittevernstiltak

Formannskapet i Halden vil lørdag klokken 16 få en orientering om mulighet for nye tiltak i forbindelse med smittesituasjonen i Nordre Follo. Haldens innbyggere vil kunne se orienteringen direkte.

Anbefaler å unngå reiser

Det pågår et alvorlig smitteutbrudd med mutert virus i Nordre Follo kommune. Sannsynligheten for videre smittespredning er stor og derfor anbefales haldensere å unngå reiser de neste dagene.

Tillat med alkohol til mat

Nå kan serveringsbransjen i Halden igjen tilby alkoholholdig drikke til gjester som skal spise mat. Samtidig må gjestene huske på at det fortsatt er strengt smittevern som gjelder.

Ta i bruk Fritidskortet

1. januar startet en ny periode med Fritidskortet, og det er nå fylt opp med nye 1000 kroner