Prosjekt - Ernæring. Mer enn bare mat og drikke

Prosjekt - Ernæring. Mer enn bare mat og drikke

Hensikten er å sikre god ernæringspraksis gjennom kvalitetssikring med mål om best mulig oppfølging av pasient/bruker.

IS 2336 «Forprosjekt innen kvalitetsindikatorer for ernæring og legemiddelsgjennomgang», viser at det foreligger informasjon relatert til ernæring dagens kommunale elektroniske pasientjournalsystem, men at informasjonen er ustrukturert, ikke standardisert.

Hensikt/mål:

Kommunalavdeling Helse og omsorg, Halden, ønsker å sette utfordringene på dagsorden gjennom prosjekt «Ernæring – mer enn bare mat og drikke». Prosjektet skal bidra til en kvalitetssikring med mål om best mulig oppfølging av tjenestemottaker. Prosjektet tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer hvor kartlegging av ernæringsstatus, vurdering av ernæringsmessig risiko og planlegging av tiltak er vurdert som vesentlig i arbeidet med å forebygge og behandle underernæring blant mottakere av helse- og omsorgstjenester.

Prosjektet skal sikre god ernæringspraksis gjennom dokumentasjon om tjenestemottakers ernæringssituasjon og iverksette tiltak. Det legges stor vekt på forsvarlig informasjonsutveksling mellom ulike omsorgsledd ved samhandling om pasienten/brukeren. Tjenestemottakere skal vurderes for ernæringsmessig risiko ved innleggelse/vedtak og deretter månedlig, eller etter annet faglig begrunnet individuell opplegg.

Kompetanseheving, kvalitetssikring og systematikk er tre stikkord som karakteriserer dette prosjektet som er et samarbeidsprosjekt med Høgskolen i Østfold.

Finansiering:

Egeninnsats + samarbeidsmidler fra Høgskolen i Østfold

Oppstart:

Januar 2016

Lagt ut i drift fra februar 2018

Kontakt:

Rita Labori, rita.labori@halden.kommune.no

Ernæring brosjyre (PDF, 684 kB)

Sluttrapport Prosjekt Kartlegging av ernæring 14.07.17 (PDF, 207 kB)