Dette gjelder i Halden nå

Fra midnatt, natt til mandag 1.februar får haldenserne nye smittevernstiltak å forholde seg til. Regjeringen har vedtatt å inkludere Halden i de regionale tiltakene tilsvarende utbruddet i Nordre Follo.

Det er nå en svært uoversiktlig smittesituasjon i Halden

Kommuneoverlegen har i samarbeid med FHI besluttet at barnehager og grunnskolen skal holde stengt mandag og tirsdag i uke 5.

Tiltak kommer

Kriseledelsen i Halden kommune har i dag vært i digitalt møte med Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren og flere nærliggende kommuner.

Flere i aldersgruppen fra 85 år og eldre kan nå få vaksine

Halden får i uke 5 vesentlige flere koronavaksiner enn de foregående ukene. Det betyr at vi denne uken har ca. 350 doser som er øremerket personer som er 85 år eller eldre, og som ennå ikke har fått 1.dose av vaksinen.

Mutert virus påvist i Halden

Det er nå bekreftet at den engelske varianten av koronaviruset er påvist i ishockeymiljøet i Halden. Nå skal husstandsmedlemmene til alle de som har vært i ishallen også i karantene. Haldensere bør unngå kontakt med andre enn sine nærmeste i dag søndag.

Plan for testing og karantene etter opphold i ishallen 23-26. januar

Nærkontakter av smittet har fått informasjon om testing og karantene. Her er informasjon til andre som har vært i ishallen i det gjeldende tidsrommet.

Alle som har vært i ishallen fra og med lørdag 23. januar skal i karantene

Torsdag melder kommuneoverlege Kjersti Gjøsund om 15 nye tilfeller av koronasmitte i Halden, 14 av dem har kobling til utbruddet i Comet.

Samarbeid sikrer at alle testes på grensen

Flere offentlige aktører har i fellesskap kommet frem til en løsning som skal sikre at alle som krysser riksgrensen ved Svinesund faktisk gjennomfører obligatorisk koronatesting.

Var du i ishallen på lørdag?

Alle som var i Halden ishall mellom klokken 10.30 og 13.30 på lørdag 23. januar oppfordres til å ta en koronatest.

Smitte ved Låby, Berg og Tistedal skoler

Et klassetrinn ved Berg skole, to klassetrinn ved Tistedal skole og tre klassetrinn ved Låby skole er satt i karantene. Det er for tidlig å teste disse elevene, så foresatte bes om ikke å ringe koronatelefonen nå.