Trenger du en hurtigtest?

Det er lurt å teste seg, hvis man er i tvil. Her kan du hente gratis hurtigtest.

Flytter koronatesting til Svinesund

Koronatestingen av haldensere flytter fra Os til Svinesund. Dermed vil all koronatesting i Halden være samlet på samme sted fra onsdag.

Koronavaksine

Koronavaksinen er gratis og frivillig. Du er derfor ikke pålagt å vaksinere deg, men vi anbefaler at du gjør det. Her gir vi deg statusoppdateringer og praktisk informasjon om vaksineringen i Halden.

Begrenser besøk ved institusjoner

Det er svært viktig ikke å få smitte inn på helseinstitusjonene mens vaksineringen mot koronaviruset pågår. Derfor innføres nå en ytterligere begrensning på besøk.

Gratis på Rokke inntil videre

Det  nye systemet med app eller kort for å komme inn på avfallsanlegget fungerer bra. Men noen tekniske utfordringer gjør at haldenserne fremdeles kan levere avfall gratis.

Vurderer enda strengere koronaregler

Regjeringen innfører forsterkede nasjonale smitteverntiltak i foreløpig to uker fra 4. januar. Dette gjøres for å beholde kontrollen på smittespredningen og begrense ny økning i smitte. I Halden er smittetrykket så stort at det vurderes enda strengere regler.

Innfører rødt nivå i barnehager og skoler

Det innføres rødt nivå i barnehager, barneskoler og ungdomsskoler fra tirsdag 5. januar. Mandag skal ungdomsskoleelevene ha hjemmeskole.

Ingen grensependlere skal testes på Svinesund

Det er innført obligatorisk koronatesting for alle som reiser inn til Norge. For å håndtere dette på grensen, er det nødvendig at alle grensependlerne kjører forbi teststasjonen på Svinesund og testes i den kommunen der de jobber.

Grensependlere må testes på Os

Alle grensependlere som jobber i Halden må fra 2. januar testes på testsenteret i Halden sentrum og ikke på Svinesund. Dette er nødvendig for å redusere kø når det nå innføres pliktig testing på grensen.

Her blir det vaksinasjonssenter

Halden kommune skal etablere et eget vaksinasjonssenter på Sørlifeltet for å håndtere den omfattende jobben med å gi koronavaksine til alle i Halden som vil ha.

Åpnet nytt testsenter på Svinesund

Testingen av grensependlere og andre som krysser riksgrensen er nå flyttet.