For studenter

For studenter

Her kan du finne informasjon om det å være student i Halden kommune, praktisk informasjon og litt om tjenestetilbudet i kommunen.

Velkommen til Halden!

Vi ønsker deg som student velkommen til Halden kommune. Det er viktig for oss at du som student vil trives og ha godt utbytte av din studie- og praksistid i Halden. Starten på en studietid er viktig, og vi vet at det i starten er mye nytt å forholde seg til.

Hvem kan jeg kontakte for mer informasjon om å være student i Halden?

Om Halden

Halden er en idyllisk by beliggende ved Iddefjorden, rett ved grensen til Sverige. Brosteinsbelagte gater, store og små butikker, koselige restauranter, elvepromenade og gjestehavn finner du midt i sentrum. Vi har svært mange kulturarrangementer, et aktivt og variert idrettsliv og fantastiske friluftsmuligheter. Halden kommune har mål om å bli Norges mest innovative kommune – her er det lov å tenke nytt.

 

Kommunens verdier: Respekt, åpenhet, tillit og redelighet.

Attraktiv Studentby 

Halden kommune er med i prosjektet «Attraktiv studentby». For Halden kommune og Høgskolen i Østfold er det viktig å kunne tilby studentene et best mulig helhetlig tilbud, både når det gjelder undervisningsopplegg og hvordan det er å bo på og ved campus.

Formålet med samarbeidet «Attraktiv studentby» er å skape et studietilbud og studentmiljø som samlet sett gjør at studenter ikke bare søker seg til studier ved Høgskolen i Østfold, men som gjør at studentene trives, finner seg godt til rette og potensielt ønsker å bli boende i Halden etter endte studier.

Praksisplass i Halden kommune

Det er viktig for oss at du som student vil trives og ha godt utbytte av din praksistid i Halden. Starten på en praksisplass er viktig, og vi vet at det i starten er mye nytt å forholde seg til. 

Våre interesser er felles. Som student ønsker du trolig så raskt som mulig å være en del av fellesskapet og lære mye. Som dine kollegaer i praksis ønsker vi det samme. Vår felles målsetting er at du som ny, raskest mulig skal bli kjent med, trives og fungere sammen med oss i arbeidsmiljøet. Så håper vi du får en fin og lærerrik praksisperiode hos oss.

Under finner du svarene på noen av spørsmålene knyttet til praksis i Halden kommune.

Prosjekter i samarbeid med Halden kommune

Som student kan du samarbeide med Halden kommune om blant annet bachelor- og masteroppgaver, traineestillinger og andre prosjekter og idéer. 

Informasjon om helsetjenester i Halden kommune 

Hvor finner jeg helsestasjonen for studenter i Halden? Hvem kan jeg kontakte dersom jeg har spørsmål om psykisk helse? Hvor er legevakten, og når er den åpen? Dette er vanlige spørsmål å ha dersom man er student i en ny by. Under har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene, og kontaktinformasjon ved andre henvendelser.

Fritidstilbud og uteliv for studenter i Halden 

Er du på utkikk etter noe å gjøre på fritiden i Halden? Kanskje du har bakgrunn fra en aktivitet fra før av, og ønsker å fortsette med denne i Halden? Eller kanskje du vil prøve noe helt nytt? I Halden har vi også en splitter ny kino og bowling, og mye annet å finne på.

Jobb og karriere i Halden under studier og etter studier

I Halden finnes det mange muligheter for jobb og karriere både under og etter studier. Her kan du finne ledige stillinger, og informasjon til deg som ønsker å skape din egen arbeidsplass. 

Miljø

Haldens hovedmål for klima og energi

  • Innen 2030 skal klimagassutslippene i Halden være redusert med minst 60 prosent sammenlignet med 2016. Innen 2023 skal utslippene være redusert med 30 prosent.
  • Halden skal bidra til at Østfold-regionen oppnår netto null klimagassutslipp innen 2050 gjennom kraftig å redusere utslippene og øke opptakene av CO2.
  • Halden skal bidra til å oppnå det globale lavutslippssamfunnet innen 2050.
  • Innen 2050 skal all energibruk i Halden være fossilfri eller avfallsbasert.