Velkommen til Halden!
Vi ønsker deg som student velkommen til Halden kommune. Det er viktig for oss at du som student vil trives og ha godt utbytte av din studie- og praksistid i Halden. Starten på en studietid er viktig, og vi vet at det i starten er mye nytt å forholde seg til.
Hvem kan jeg kontakte for mer informasjon om å være student i Halden?
Om Halden
Halden er en idyllisk by beliggende ved Iddefjorden, rett ved grensen til Sverige. Brosteinsbelagte gater, store og små butikker, koselige restauranter, elvepromenade og gjestehavn finner du midt i sentrum. Vi har svært mange kulturarrangementer, et aktivt og variert idrettsliv og fantastiske friluftsmuligheter. Halden kommune har mål om å bli Norges mest innovative kommune – her er det lov å tenke nytt.
Kommunens verdier: Respekt, åpenhet, tillit og redelighet.
Attraktiv studentby
Halden kommune er med i prosjektet «Attraktiv studentby». For Halden kommune og Høgskolen i Østfold er det viktig å kunne tilby studentene et best mulig helhetlig tilbud, både når det gjelder undervisningsopplegg og hvordan det er å bo på og ved campus.
Formålet med samarbeidet «Attraktiv studentby» er å skape et studietilbud og studentmiljø som samlet sett gjør at studenter ikke bare søker seg til studier ved Høgskolen i Østfold, men som gjør at studentene trives, finner seg godt til rette og potensielt ønsker å bli boende i Halden etter endte studier.
Praksisplass i Halden kommune
Det er viktig for oss at du som student vil trives og ha godt utbytte av din praksistid i Halden. Starten på en praksisplass er viktig, og vi vet at det i starten er mye nytt å forholde seg til.
Våre interesser er felles. Som student ønsker du trolig så raskt som mulig å være en del av fellesskapet og lære mye. Som dine kollegaer i praksis ønsker vi det samme. Vår felles målsetting er at du som ny, raskest mulig skal bli kjent med, trives og fungere sammen med oss i arbeidsmiljøet. Så håper vi du får en fin og lærerrik praksisperiode hos oss.
Under finner du svarene på noen av spørsmålene knyttet til praksis i Halden kommune.
Prosjekter i samarbeid med Halden kommune
Som student kan du samarbeide med Halden kommune om blant annet bachelor- og masteroppgaver, traineestillinger og andre prosjekter og idéer.
Vil du være med å bidra til Haldens utvikling inn i fremtiden?
Halden har en rik historie, flott natur med utmark og kyst, yrende kulturliv og industri med lang historie.
Høgskolen i Østfold gjennom årtier spilt en viktig rolle som utdanningsinstitusjon, og viktig bidragsyter til kompetansemiljøer.
Næringsmiljøene og industrien i Halden har viktig posisjoner.
IT-miljøet i Halden har en ledende posisjon innenfor AI (anvendt kunstig intelligens) med selskap som Esmart og IFE. Treforedlingsbedriften Saugbrugsforeningen har verdensledende kompetanse og ekspertise i produksjon av SC papir samt utvikling av trestokken til nye produkter som for eksempel CEBICO og CEBINA. Kabelprodusenten Nexans er verdensledende med sin ekspertise innenfor produksjon og utvikling av høyteknologiske elektriske kabler. Dette er noe eksempler på høyteknologisk industri i Halden.
Halden Kommune ønsker derfor å invitere studenter som skal skrive bachelor- eller masteroppgave til å gjøre dette med Halden som utgangspunkt.
Skal du/dere skrive bachelor- eller masteroppgave kunne det vært gjort med Halden Kommune som utgangspunkt?
Ta kontakt!
Informasjon om helsetjenester i Halden kommune
Hvor finner jeg helsestasjonen for studenter i Halden? Hvem kan jeg kontakte dersom jeg har spørsmål om psykisk helse? Hvor er legevakten, og når er den åpen? Dette er vanlige spørsmål å ha dersom man er student i en ny by. Under har vi samlet svarene på de vanligste spørsmålene, og kontaktinformasjon ved andre henvendelser.
Studenter som flytter tilbake til sin tidligere bostedskommune innen tre år, har krav på å få tilbake sin fastlege i kommunen selv om listen er full. Det betyr at alle studenter har mulighet til å velge en midlertidig fastlege i Halden hvis de ønsker dette. I praksis er det imidlertid sjelden behov for å bytte fastlege for friske studenter, så mange beholder nok sin fastlege i hjemkommunen.
Studenter som velger å beholde fastlegen i hjemkommunen under studietiden har rett til helsetjenester under oppholdet i Halden kommune. Ved behov for legetjenester kontaktes legevakten på dagtid, slik at de kan få time hos kommunens beredskapslege.
Dette er en oppgave som fordeles mellom alle fastlegene i kommunen, så studentene vil møte mange ulike leger i ordningen. Dette er sjelden noe problem når det gjelder akutte og midlertidige behov, men kan være utfordrende hvis det er behov for oppfølging over tid.
Studenter som har sykdommer eller tilstander som krever oppfølging over tid, anbefales derfor å velge fastlege i den kommunen som de bor/studerer. For akutte tilstander der legetilsyn ikke kan vente, kontaktes legevakten også på kveld, helg og helligdager.
Fritidstilbud og uteliv for studenter i Halden
Er du på utkikk etter noe å gjøre på fritiden i Halden? Kanskje du har bakgrunn fra en aktivitet fra før av, og ønsker å fortsette med denne i Halden? Eller kanskje du vil prøve noe helt nytt? I Halden har vi også en splitter ny kino og bowling, og mye annet å finne på.
Her kan du finne en oversikt over alle aktiviteter som finnes i Halden kommune. Du kan velge å filtrere aktivitetene etter alder slik at du kun finner aktiviteter som er relevante for deg. Dette kan også være en fin oversikt å bruke for deg som har barn og er student i Halden.
Aktivitetsoversikt Halden
Turorientering kan også være en fin måte å bli bedre kjent med Halden på. Fire av våre lokale foreninger samarbeider om å lage turorientering til glede for Haldens innbyggere. Turorientering er et lavterskeltilbud som passer også for de uten gamasjer og kompass.
Klikk her for å komme til turorienteringens hjemmesider.
I Halden kommune bidrar et stort antall frivillige med store ressurser til lokalsamfunnet, og de frivillige deltar i et stort og variert mangfold av aktiviteter. Det store mangfoldet av muligheter for å bidra med frivillig arbeid fører til at mange kan finne noe som virkelig engasjerer de og gir mening for den enkelte i vårt lokalsamfunn. Frivillighet handler ikke om å tjene penger, plikt eller lovforvaltning, men et indre ønske om å drive med aktiviteter som gir mening, og ofte sammen med andre i et fellesskap.
For deg som student i Halden kommune kan det å delta i frivilligheten gi deg verdifull erfaring. Dette vil du ha nytte av både når du skal søke jobb, og kunnskap du kan bruke i jobben.
Halden frivilligsentral kan hjelpe deg med å finne noe som passer for akkurat deg og det du har lyst til å bidra med.
Halden Frivilligsentral
Jobb og karriere i Halden under studier og etter studier
I Halden finnes det mange muligheter for jobb og karriere både under og etter studier. Her kan du finne ledige stillinger, og informasjon til deg som ønsker å skape din egen arbeidsplass.
Mange personer trenger støttekontakt. Det kan være på grunn av funksjonshemming, alder eller fordi de har et lite sosialt nettverk.
Bli støttekontakt
Miljø
Haldens hovedmål for klima og energi
- Innen 2030 skal klimagassutslippene i Halden være redusert med minst 60 prosent sammenlignet med 2016. Innen 2023 skal utslippene være redusert med 30 prosent.
- Halden skal bidra til at Østfold-regionen oppnår netto null klimagassutslipp innen 2050 gjennom kraftig å redusere utslippene og øke opptakene av CO2.
- Halden skal bidra til å oppnå det globale lavutslippssamfunnet innen 2050.
- Innen 2050 skal all energibruk i Halden være fossilfri eller avfallsbasert.
Å kaste mindre mat er en av de mest effektive måtene å redusere utslipp – som er dårlig for klimaet og lommeboka vår.
Forhindre matsvinn
Too good to go er en app der du kan finne ulike butikker som selger mat til en redusert pris, heller enn å kaste maten.
Too good to go